vignet-tromp-2017

 

              HRV Cornelis Tromp

Beste Trompers, 

We mogen vanaf  1 juli, weer in meermansboten roeien. Op het vlot en in de soos geldt nog steeds onverkort de 1,5-meterafstandsregel. Daarom zijn onderstaande richtlijnen opgesteld.

Teamcaptain

Zorg dat je met een vast team roeit, daarvan is één persoon de captain, die schrijft de boten af. De captain reserveert en legt vast wie in welke samenstelling binnen de gereserveerde tijd roeit. Bovendien bewaart de captain deze vastlegging. Het is de verantwoordelijkheid van de captain om te controleren of iedereen gezond is en geen corona-gerelateerde klachten heeft. Indien een teamlid onverhoopt Covid-19-klachten zou krijgen en positief wordt getest, dan informeert de captain het hele team en roeit het team twee weken niet. Je bent een team vanaf 2 personen. 

Maximaal 40 personen op het vlot 

Vanaf deze week is er weer vrije reservering van de boten voor de senioren, maar met introductie van een maximum van 40 roeiers op het vlot. Dit bereken je bij het reserveren op basis van de boottypes: een C5 staat voor 5 roeiers/bankjes, een C4* voor 5 roeiers/bankjes, een C4x voor 4 roeiers/bankjes, etc. De captain die de boot of boten reserveert, is er verantwoordelijk voor dat er met niet meer dan 40 roeiers op één tijdstip gestart wordt.

We zijn bezig om de bewaking van dit maximum van 40 roeiers in ons reserveringssysteem in te bouwen; tot die tijd is bewaking van de 40-bankjes-regel de verantwoordelijkheid van de boot-captains. Dus als de captain ziet dat er al boten met een equivalent van 40 ‘bankjes’ zijn gereserveerd, moet je een kwartier later afschrijven.

Jeugdroeien 

Jeugd en volwassenen mogen nog niet door elkaar sporten. Daarom blijven aparte blokken voor de jeugd gereserveerd. De exacte geblokte tijden staan grijs gearceerd in de planner. Vanaf 1 juli roeit de jeugd niet op maandag en woensdag, dus die dagen zijn geheel voor senioren beschikbaar.

Wherry’s

Het reserveren voor de hele dag van wherry’s is voor toertochten en midweekroeien weer toegestaan. Bij het verlaten van de boot, of bij elders aanleggen, geldt (uiteraard) de 1,5-meterafstandsregel. 

Instructie

Tot nader bericht zijn op woensdag- en vrijdagochtend en donderdagavond instructietijden geblokt.

Gebruik kleedkamer/douches

Beperk het gebruik van de douches en kleedkamer zoveel mogelijk. Als het even kan thuis omkleden en douchen. De douches zijn wel opengesteld voor gebruik mits de afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen (voor junioren gelden geen beperkingen). Dit betekent dat twee mensen tegelijk kunnen douchen. Alle ramen graag openhouden om goed te kunnen ventileren.

Gebruik ergometers

De ergometers in het krachthonk kunnen worden gebruikt mits deze op ruime afstand van elkaar staan. Zorg voor voldoende ventilatie. Was je handen vooraf en maak de handels na afloop goed schoon met sop.  

Roeigroepen - inloop

De vrije inloop (maandag-, woensdag- en vrijdagochtend) kan helaas nog niet van start gaan.

Looprichting in- en uitgang

De ingang van het Tromp-terrein is bij het hek aan de zijde van het parkeerterrein. De uitgang is achterlangs de botenloods via huisje Aukema.

Soos open betekent bardienst

Denken jullie eraan je bardiensten in te vullen?

Houd de website in de gaten

De uitwerking van de richtlijnen wordt door het bestuur steeds geëvalueerd op effectiviteit. Het bestuur behoudt zich het recht voor om deze waar nodig aan te passen.

Tot op het vlot! En met hartelijke groet,

het bestuur.