VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Jeugd 11-13 jaar

jeugd-11-13-groeps-foto

 

Wat biedt Tromp aan de jeugd van 11-13 jaar?
Het jeugdroeien bij Tromp is voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar. Iedereen vanaf 11 jaar die kan zwemmen, mag bij ons komen leren roeien.

We starten twee keer per jaar met een nieuwe lesgroep: in april en in september. De eerste lessen worden gegeven in een skiff. Wie dat een beetje kan, mag ook in een twee- of viermansboot roeien. Je leert op een speelse wijze roeien. De nadruk ligt op techniek en behendigheid. Kracht en uithoudingsvermogen zijn nog niet zo belangrijk. Het groepsaspect en plezier in het roeien krijgen veel aandacht.

Voor de jeugd zijn er drie lestijden (groepen): zaterdag 9.15 en 10.30 uur en zondag 10.30 uur.

De jeugd leert roeien volgens het stappenplan van de roeibond. Enthousiaste vrijwilligers van Tromp helpen bij de roeilessen. We beginnen de lessen met het indelen van de boten en sluiten af met gezellig theedrinken in de soos, of als het mooi weer is natuurlijk buiten op het terras.
Wie zelfstandig naar de Eerste Brug kan roeien, meestal na het behalen van het eerste jeugddiploma, mag ook op vrijdagmiddag om half vijf komen roeien.
Het is gebleken, dat kinderen die zelf kunnen roeien heel goed les kunnen geven aan startende kinderen. Daar leren zij bovendien zelf ook veel van.


Jeugddiploma's
Proef A: Skiff 1
Proef B: Behendigheid
Proef C: Theorie
Proef D: Ploegroeien 1
Proef E: Sturen
Proef F: Skiff 2
Proef G: Vaardigheidsproef
Proef H: Ploegroeien 2
Proef I: Skiff 3
Proef J: Aspirant-instructeur

 

Jeugdwedstrijden

Alle roeiverenigingen in de regio organiseren gedurende het seizoen eenmaal de DiNHo-wedstrijd. We proberen naar iedere wedstrijd een aantal jeugdploegen af te vaardigen. Wie het wil proberen mag meedoen. Ouders helpen bij het vervoer van de jeugd. Ook Tromp organiseert ieder jaar een DiNHo-wedstrijd. Daarnaast zijn bij Tromp iedere zomer de Tromp Boat jeugd Races. Dit is een behendigheidswedstrijd in een skiff voor de jeugd van 11-13.

 

Andere activiteiten

  • Er worden tochtjes, een roeikamp, videoavonden en een sinterklaasfeest georganiseerd.
  • We helpen bij een nationale wedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam bij de start en het klokken van tussentijden.
  • We helpen riemen dragen tijdens de internationale Tromp Boat Races van onze eigen vereniging.

In het jaar dat je 14 wordt, stroom je door naar de junioren. Bij de junioren kun je kiezen hoe fanatiek je verder wilt in je roeicarrière.

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief