VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
mannen-regen 3

Recreatie algemeen

Bij Cornelis Tromp wordt op verschillende niveaus geroeid. Iedereen doet dat op z’n eigen manier: om te presteren, sportief te bewegen, inspanning te leveren, te ontspannen, te genieten van de rust, de natuur of juist de gezelligheid. Na het vergaren van de basisbevoegdheden biedt Tromp een groot aantal mogelijkheden. Je kunt alleen roeien of met anderen in een boot stappen. Roeiers kunnen zelf een ploeg samenstellen en een eigen tijdstip organiseren om te roeien. Daarnaast zijn er een aantal vaste activiteiten zoals de roeitochten, het midweekroeien, het BBR (Brug-tot-Brug-Roeien). Ook zijn er roeigroepen waarbij iedereen zich kan laten indelen.

 

Regioroeien
Regioroeien is het varen van kleinere wedstrijden in C4-boten tussen verschillende verenigingen in de regio. Het doel is om andere verenigingen te leren kennen in competitieverband. De wedstrijden worden boord-aan-boord geroeid en zijn, afhankelijk van de vereniging waar deze georganiseerd worden, ongeveer een kilometer lang. Er zijn nu zo’n vijf tot zes verenigingen die meedoen.

Natroweemus
De ‘Natroweemus’ is een gezelligheidswedstrijd met onze buurroeiverenigingen: Naarden, Tromp, Weesp, de Eem (Baarn) en Hemus (Amersfoort). Het is een zogenoemde ‘roeiontmoeting met wedstrijdkarakter’ die gevaren wordt op de woensdagavond het dichtst bij 21 juni (de langste dag van het jaar). De wedstrijden vinden plaats in achten met een bezetting van minimaal de helft vrouwen. Naast het varen van de wedstrijden, indien mogelijk boord-aan-boord, is er vaak ook een ludiek thema bij de wedstrijd. Bij toerbeurt organiseren de aangesloten verenigingen deze wedstrijd.

Club- en veteranenroeien
Naast de wedstrijdroeiers (junioren) zijn er ook steeds meer veteranen, of masters, die wedstrijden varen. Je bent in de roeisport veteraan als je boven de 27 jaar bent. Er zijn tal van wedstrijden in Nederland waar je aan mee kunt doen in verschillende boottypen in zowel glad als C-materiaal. Binnen Tromp is een groot aantal teams actief dat regelmatig elders wedstrijden vaart. De coördinatie hiervan ligt bij de commissaris wedstrijdroeien.

Marathonroeien
Net als bij hardlopen, schaatsen en fietsen is marathonroeien een bijzondere vorm van de roeisport. De roeimarathon is gedefinieerd als een roei-evenement met een afstand van tenminste 50 kilometer. Er is in Nederland een marathonklassement. Een bekende marathontocht waar Tromp jaarlijks aan meedoet is de Elfstedentocht in Friesland. Op de eigen toerkalender van Tromp is de 'Prestatietocht' een marathon.

Meer informatie is te vinden op:

www.knrb.nl/roeisport/wedstrijdroeien/marathonroeien/
www.toertochten-marathon-roeien.nl/
www.marathonroeien.nl

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.