VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
instructie-filmen-2

Instructie volwassenen

Bij Tromp ben je nooit te oud om te leren roeien. Hoe jonger je begint, hoe makkelijker je het leert. Zo lang je fit bent, kun je roeien. Je kunt ook op je vijftigste of zestigste nog beginnen. Roeien is een technische sport, het vraagt tijd om het goed te leren. Hoe snel de instructie gaat is afhankelijk van iemands aanleg, sportiviteit, motoriek, inzet, aanwezigheid en het weer in de winter. Instructie krijg je in een groep, waardoor je ook andere beginnende roeiers leert kennen. Ook roeiers met een lichamelijke beperking kunnen bij Tromp terecht.

In de basisinstructie leer je de roeitechniek, het sturen, het materiaal en de vaarregels. Dat doe je alleen, in een C1-boot, maar ook als ploeg, in een C4-boot (gestuurde vierpersoonsboot). De instructeurs zijn allemaal leden van Tromp, die daarvoor zijn opgeleid. Om kennis te maken met de sport en de vereniging is er eerst een proefperiode van drie maanden. Na enige tijd kan - in overleg met de coördinator van je instructiegroep - net zo veel worden geoefend als de roeier zelf wil. Als het langer licht is wordt er ’s avonds een tweede keer in de week lesgegeven.


Instructietijden 
Tromp geeft op vier ochtenden instructie voor beginners en gevorderden: in het weekend op zaterdag- en zondagochtend, door de week op woensdag- en vrijdagochtend.
Je kunt op een van deze tijden tussen 9 en 11 uur een keer langskomen om te kijken. De lessen gaan het hele jaar door, behalve bij storm, sneeuw en ijs of mist. Dan is er een vaarverbod en bieden we een alternatief programma zoals oefenen op de roei-ergometers of theorieles. Ook kun je een proefles aanvragen. Stuur in dat geval een mailtje naar de hoofdinstructeur: ieor.kjiletsok.[antispam].@gmail.com.  

 

De eerste les
Voordat je voor de eerste keer in een boot stapt, is het handig om te weten dat je het beste aansluitende sportkleding kunt dragen, eventueel in laagjes. Kies als schoenen simpele gympjes met dunne zolen en smalle hiel. De meeste sportschoenen hebben een brede hiel en passen daardoor niet in het voetenbord van de boot. Neem voor de zekerheid altijd een set droge kleding en een handdoek mee.

 
Vervolginstructie
Hoe beter je de basis onder de knie hebt, hoe makkelijker je doorstroomt naar de vervolginstructie. Omdat we een vereniging zijn, runnen we de club met z’n allen. Dat betekent dat je, nadat je je eerste bevoegdheden hebt gehaald, zelf ook gaat lesgeven. We bieden daarvoor een cursus aan, de TIC (Tromp-instructeurscursus). De cursus bestaat uit twee avonden en twee dagdelen, die ook leerzaam zijn voor je eigen roeitechniek. Met die kennis op zak ga je 25 keer lesgeven, onder begeleiding van een coördinator. Daarna (of tegelijkertijd) kun je zelf ook weer les krijgen voor een volgende bevoegdheid. Roeiers worden geacht zelf een ploeg te vormen voor de vervolginstructie, om te leren roeien in glad materiaal. Om daarbij te helpen is er twee keer per jaar een ‘Ploegzoekmiddag’, waar ploegjes gemaakt kunnen worden die qua fysiek, motivatie, tijd en ambitie bij elkaar passen. Op die middag zijn er ook ervaren instructeurs.

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.