VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Toertochten-informatie

afgemeerde-wherries

Seizoen 2021 - de toercommissie:

 

Biathlon 27 juni

We hebben er bijna net zo hard naar uitgekeken als de Friezen naar hun Elfstedentocht.  De Biathlon, of zeg maar een pannenkoekentocht voor roeiers én fietsers over 17,45 respectievelijk 24,8 km.

Vertrek roeitocht: 9:30 - Vertrek fietstocht: 10:30

Verzamelen op Tromp rond 10.00 uur en vertrek rond 11.00 uur na uitzwaaikoffie op het terras; een pannenkoekenstop in Vreeland en een afsluitende, aangeklede borrel op Tromp. We schatten dat fietsers en roeiers tussen 16.00 en 17.00 uur weer terug zijn op Tromp.

De roeiers varen via de Raaisluis, de ’s Gravelandse Vaart en de Drecht naar de Loosdrechtse Plassen. Via de Weersluis bereiken ze de Vecht en slingeren door naar Vreeland.

De fietsers koersen via het Corversbos en het Spanderswoud naar ’s Graveland. Dan gaat het tussen de weilanden verder naar Ankeveen en vervolgens tussen de plassen door naar Nederhorst den Bergh. Bij Nigtevecht wordt met de pont de Vecht overgestoken om vervolgens langs de andere oever weer zuidwaarts af te zakken naar Vreeland.

Fietsers en roeiers kunnen elkaar aflossen in Vreeland, niets hoeft, alles mag. Nou ja alles … we houden ons op het vlot en de terrassen natuurlijk nog wel aan de dan geldende 1,5 meter afstand en mondkapjesregels. Verder kunnen we allemaal, jeugd onder begeleiding, junioren en volwassenen, helemaal los op dit eerste pre-lustrum evenement.

Inschrijven kan alleen per ploeg. Dus geef bij het inschrijven de naam van de ploegleider/captain van de boot aan. Geef ook aan of jullie gaan roeien en/of fietsen. De captain is ook verantwoordelijk voor voldoende bevoegde leden in de boot.

 

Sluitingstocht zondag 13 september

Vorig jaar hebben we deze tocht laten samenvallen met het eerste BBR in september. De BBR-roeiers die werden aangemoedigd door de toerroeiers en de gezamenlijke borrel na afloop in groepjes verspreid over het terrein, het was zonder meer een succes. Dit lijkt ons dus voor herhaling vatbaar. We gaan kijken of het weer mogelijk is. 

 

Algemene informatie toertochten

Tromp beschikt over prachtig roeiwater, én over een mooie toervloot.
De toercommissie, eissimmocreot.[antispam].@ctromp.nl , organiseert vijf à zes toertochten per jaar. Er wordt dan geroeid in wherry’s of gestuurde C4-boten. Er zijn tochten waar lekker stevig geroeid kan worden tot wel 65 km op een dag, maar ook tochten waarbij het vooral ook gaat om de gezelligheid, de natuur en samen picknicken. Er zijn tochten voor gevorderden, maar ook voor beginners. Overleg eventueel met je instructeur of je al toe bent aan deelname aan zo’n tocht.

 

Korte tochten van 10 tot 15 km
Op zo’n 30 minuten varen van de roeivereniging beginnen de Kortenhoefse Plassen. Er zijn diverse routes te roeien over de plassen en door de trekgaten 'Achter de Kerk', langs de Kortenhoefse Dijk en het gebied rond het Wijde Gat.
Ook de Wijde Blik, de plas die zichtbaar is vanaf de Vreelandseweg, is goed bereikbaar. Sprookjesachtig mooi is het daar als je er in de vroege ochtenduren komt.

 

Tochten van 15 tot 30 km
Langere tochten kunnen over de Loosdrechtse Plassen voeren en over de Vecht. Het Hilversums Kanaal komt uit op de Vecht. Een ‘rondje Loosdrecht’ heeft een lengte van ongeveer 30 kilometer. In het hele gebied kunnen veel verschillende dagtochten worden uitgezet, met onderweg veel plekken om aan te leggen voor een koffie- of lunchpauze.

 

Lange en meerdaagse tochten
Het gebied van de Utrechtse en Hollandse Plassen biedt vele mogelijkheden voor lange tochten, zelfs voor meerdaagse tochten. Via de Vecht kan het Amsterdam-Rijnkanaal worden overgestoken, zodat ook Vinkeveen per roeiboot bereikbaar is. Voor de lange tochten is een goede conditie en een behoorlijke roei-ervaring nodig.

 

Buitenlandse tochten en overige meerdaagse tochten
De tochten die op de toerkalender staan worden door de toercommissie georganiseerd.
Individuele roeigroepen kunnen zelf eigen meerdaagse tochten in binnen- en buitenland organiseren. De toercommissie eissimmocreot.[antispam].@ctromp.nl faciliteert en adviseert bij de organisatie.

 

Tochten bij andere verenigingen
Op de site van Toer! is een overzicht van alle tochten die door roeiverenigingen georganiseerd worden en die open staan voor leden van andere verenigingen.
Bij deelname aan tochten bij andere verenigingen moeten de deelnemers zelf het roeimateriaal en transport reserveren. De toercommissie kan hierin adviseren.

 

Marathontochten
Dit zijn tochten van 50 tot ruim 100 km die op één dag worden geroeid.
De Prestatietocht van Tromp valt ook onder de marathontochten en is als zodanig aangemeld bij de KNRB.
Marathonroeien kun je puur recreatief doen, maar er kan ook een wedstrijdelement aan toegevoegd zijn.

Lees alles over het marathonroeien (langeafstandsroeien) en de bijbehorende competitie op de website van de KNRB.
www.knrb.nl/roeisport/marathonroeien/

 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief