VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Roeiwater

roeiwater1

Er wordt geroeid op het Hilversums Kanaal. Dit ligt tussen Hilversum en de rivier de Vecht, langs de N201; ten zuiden van de Kortenhoefse Plassen en ten noorden van de Loosdrechtse Plassen.

Er is nauwelijks beroepsvaart, wel wordt het water gedeeld met recreatieve motorboten, vissers en watervogels. Het roeiwater biedt tal van mogelijkheden voor toerroeien, recreatief roeien en wedstrijdroeien. Het wordt ook wel het mooiste roeiwater van Nederland genoemd.

 

Natuur

Het Hilversums Kanaal ligt temidden van prachtige natuurgebieden van Natuurmonumenten (o.a. de Kortenhoefse Plassen), waar geen motorboten mogen komen. Echt een plek om van de natuur te genieten. Je vaart er tussen het riet en de waterlelies en kunt er verschillende vogels, ganzen en eenden zien. Ook de purperreiger en de ijsvogel worden er wel gespot. Tijdens het roeien is er de mogelijkheid om even een korte pauze te nemen en/of van stuur te wisselen op een aanlegplekje bij ‘Tromp-eiland’, aan het Hilversums Kanaal, of op ‘Wilderland’ het stukje land voorbij de Tweede Brug, nabij het Wijde Gat.

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.