VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Wedstrijdroeien

wedstrijden-sfeer

WEDSTRIJDROEIEN

Tromp heeft twee grote en actieve wedstrijdsecties, een voor junioren en een voor masters.

Junioren m/v (14-18 jaar)

De juniorenwedstrijdroeiers hebben ambitie door te groeien naar de top, en worden daarbij intensief begeleid door ervaren coaches. Al naar gelang hun talent nemen ze deel aan zowel nationale als internationale wedstrijden, de trainingen zijn intensief, voor de toppers gaat het wel om zes à zeven keer per week. Jaarlijks komen er wel junioren van Tromp in de jeugdselectie van de KNRB terecht, en enkelen roeiden zelfs als volwassenen op olympisch niveau.

Gedurende het hele jaar gaan de wedstrijdroeiers regelmatig naar wedstrijden, met name op de Amstel (Amsterdam), Willem-Alexander Baan (Rotterdam) en Bosbaan (Amstelveen). Junioren worden geacht op alle trainingen aanwezig te zijn, maar dat doen ze met plezier. School mag niet onder het roeien lijden, maar veel junioren zijn - juist door intensief te trainen - gewend hun tijd goed in te delen en daardoor ook op school goed te presteren.

De wedstrijdjunioren varen in wedstrijdmateriaal van hoge kwaliteit. Zij betalen een extra bijdrage voor gebruik van dit materiaal, inschrijvingen voor wedstrijden en indoor- en krachttrainingen. De wedstrijdroeiers hebben voorrang bij het gebruik van onze ergometerruimte.

De junioren worden vertegenwoordigd door een juniorencoördinator die op basis van objectieve criteria zoals wedstrijdresultaten en ergometerresultaten samen met de wedstrijdcommissaris de boten toewijst en het botentransport regelt.

 

Masters m/v (27-85 jaar)

De masters van Tromp roeien vaak al sinds hun jeugd bij burger- en studentenroeiverenigingen. Ze zijn zich veelal aan het eind van hun maatschappelijke carrière weer actief met de wedstrijd-roeisport gaan bezighouden. Enkelen van hen hebben op olympisch, WK- en EK-niveau geroeid.

Een aantal van onze masters (en dat ben je in de roeisport al vanaf 27 jaar) maakt bijna dagelijks trainingsuren op ons kanaal om zich voor te bereiden op langeafstandwedstrijden en 1000 meterwedstrijden in binnen- en buitenland.

De masters varen net als de junioren in wedstrijdmateriaal van hoge kwaliteit.

Zij worden vertegenwoordigd door een masterscoördinator, die op basis van objectieve criteria zoals wedstrijdresultaten, ergometerresultaten en trainingsfrequentie samen met de wedstrijdcommissaris de boten toewijst en het botentransport regelt.

Nadat in onderling overleg is afgestemd welke ploegen welke wedstrijden in welke boottypen zullen varen verzorgt de masterscoördinator het inschrijven voor de wedstrijden.

 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.