VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Aangepast roeien

recreatie

 

Mensen met een handicap zijn van harte welkom bij Tromp om te - leren -roeien. De commissie ART (Aangepast Roeien Tromp) bestaat uit enthousiaste instructeurs van Tromp. We geven de instructie bij voorkeur op dagen dat ook andere leden van Tromp instructie krijgen, zodat roeiers met een handicap zoveel mogelijk binnen de vereniging integreren. Zo leer je in korte tijd veel mensen kennen en kun je mogelijk ook met andere Tromp-leden roeien.

De roeisport is zeer geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. De nationale roeibond gaat er zelfs van uit dat wanneer iemand een rolstoel kan bedienen, hij of zij ook kan roeien. De roeibeweging – met recreatief doel - is een rustige, regelmatige beweging. Het hele lichaam wordt gelijkmatig belast waardoor er nauwelijks tot geen blessures optreden.
Door regelmatig te roeien verbeter je je spierkracht en conditie op een ontspannen wijze. Fysiotherapeuten en artsen adviseren steeds vaker de roeisport als ondersteuning van therapie en revalidatie. Bespreek eens met je fysiotherapeut of behandelend arts of het iets voor jou kan zijn.

Bij Tromp roeien mensen vanaf 18 jaar met een of andere beperking met als motto: ‘Roeien met de riemen die je hebt’. Sport én plezier is voor alle roeiers bij Tromp belangrijk.
 
Voorzieningen


Bij Tromp zijn diverse voorzieningen aanwezig om het roeien en het verenigingsleven voor mensen met een beperking mogelijk te maken. We hebben speciale parkeerplekken direct naast de ingang, duidelijke zichtlijnen voor slechtzienden, geen drempels en stoepjes en opritjes waar dat niet nodig is. Daarnaast is er een rolstoeltoilet en een speciale kleedkamer. Ook de soos is goed bereikbaar.
We hebben een aantal speciale boten voor het aangepast roeien en voor het instappen is er een instapbeugel, een instaptrap of een glijplank én een tillift. 
Als je na enige tijd de roeitechniek onder de knie hebt, ga je je roei-afstand vergroten. Ook is het mogelijk dat je meedoet aan de toertochten van de vereniging als de afstand en moeilijkheidsgraad binnen jouw mogelijkheden vallen. Het roeien heeft in eerste instantie een duidelijk recreatief en geen wedstrijdkarakter.
 
De eerste stap


Voordat je kunt beginnen met roeien vragen we je een intakeformulier in te vullen. Daarna gaan wij met je in gesprek over je mogelijkheden en beperkingen, zodat wij samen kunnen bekijken of roeien bij Tromp iets voor je is. Een basiseis is wel dat je kunt zwemmen. Kun je dat niet voldoende, dan ben je verplicht een reddingsvest te dragen tijdens het roeien. Deze vesten zijn op Tromp beschikbaar.
Je krijgt als ART-lid eerst tien basislessen tegen betaling van € 50,- Na deze periode evalueert de instructeur met jou je eerste roei-ervaringen. Samen beslissen jullie of je door kunt en wilt gaan met roeien. Vanaf dat moment word je lid van Tromp.

Belangstelling?

Ben je al enthousiast geworden? Stuur dan een e-mail naar eitadilavieor.[antispam].@ctromp.nl
 
Links roeirevalidatie:

Koninklijke Nederlandse Roeibond: knrb.nl/roeisport/aangepast-roeien/
Stichting Roeivalidatie in Rotterdam: www.roeivalidatie.nl

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.