VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Aangepast roeien

2riemen-wherry

Ook mensen met een handicap zijn welkom bij Tromp om te leren roeien. Onze afdeling ART (Aangepast Roeien Tromp) bestaat uit enthousiaste instructeurs van Tromp, die hiervoor een speciale cursus hebben gevolgd. We geven de instructie bij voorkeur op dagen dat ook andere leden van Tromp instructie krijgen, om het aangepast roeien zoveel mogelijk binnen de vereniging te integreren. Zo leer je in korte tijd veel mensen kennen en kun je mogelijk al snel ook met andere Tromp-leden een stukje roeien.

De roeibeweging is een rustige, regelmatige beweging. Het hele lichaam wordt gelijkmatig belast, waardoor er nauwelijks blessures optreden. De roeisport is daarom zeer geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. De nationale roeibond gaat er zelfs van uit dat wanneer iemand een rolstoel kan bedienen, hij of zij dan ook kan roeien. Naast mensen met een lichamelijke beperking zijn ook mensen met een autistische beperking welkom.
Door regelmatig te roeien verbeter je je spierkracht en conditie op een ontspannen wijze. Fysiotherapeuten en artsen adviseren steeds vaker de roeisport als ondersteuning van therapie en revalidatie. Bespreek eens met je fysiotherapeut of behandelend arts of het iets voor jou kan zijn.
Bij Tromp roeit een aantal mensen tussen de 12 en 75 jaar met één of andere beperking. Het kan dus! Roeien met de riemen die je hebt! Onze insteek is ‘sport én plezier’, zoals dat voor al onze andere leden geldt.

 

Voorzieningen
Bij Tromp zijn er tal van voorzieningen getroffen om het roeien en het verenigingsleven voor mensen met een beperking mogelijk te maken. We hebben speciale parkeerplekken direct naast de ingang, duidelijke zichtlijnen voor slechtzienden, geen drempels en stoepjes en opritjes waar dat niet nodig is. Daarnaast is er een rolstoeltoilet en een speciale kleedkamer. Ook de soos is goed bereikbaar.
We hebben een aantal speciale boten voor het aangepast roeien en voor het instappen is er een instapbeugel, een instaptrap of een glijplank én een tillift. De fitnessruimte bij Tromp is op dit moment nog niet toegankelijk, maar er is wel een aparte ruimte met ergometer beschikbaar voor het aangepast roeien.
Als je na enige tijd de roeitechniek onder de knie hebt, kun je met elkaar korte roeitochten maken. Je kunt meedoen aan de toertochten van de vereniging als afstand en moeilijkheidsgraad binnen jouw mogelijkheden vallen. Het roeien heeft in eerste instantie een duidelijk recreatief karakter. Ieder jaar doen we mee met de nationale tocht voor het aangepast roeien (NAR) elders in het land.

 

De eerste stap
Voordat je kunt beginnen met roeien gaan we graag met je in gesprek over je mogelijkheden en beperkingen, zodat wij samen kunnen bekijken of roeien bij onze vereniging mogelijk is. We verlangen in ieder geval dat je kunt zwemmen. Kun je dat niet of onvoldoende, dan ben je verplicht een reddingsvest te dragen tijdens het roeien. Deze vesten zijn op Tromp beschikbaar. Je krijgt als ART-lid eerst tien basislessen tegen betaling van € 50,-. Na deze periode evalueert de instructeur met jou de eerste roei-ervaringen. Samen beslissen jullie of je door kunt en wilt gaan met roeien. Vanaf dat moment word je lid van Tromp.

 

Belangstelling?
Ben je enthousiast geworden, maak dan een afspraak voor een kennismaking met een van de leden van de ART-commissie:

Jan van Verseveld 06 29 52 63 85
Michiel ten Brink 035 624 42 07
Je kunt ook een e-mail sturen naar eitadilavieor.[antispam].@ctromp.nl

  
Klik hier om de folder te downloaden

 

Links roeirevalidatie:
Koninklijke Nederlandse Roeibond: www.knrb.nl/content.php/nl/326
Stichting Roeivalidatie in Rotterdam: www.roeivalidatie.nl

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief