VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Toertochten data

2024 Activiteit
juni
30 juni
zondag
07:30 tot
17:30
Prestatietocht
Tromp
september
8 september
zondag
11:00 tot
16:00
Familie BBR-Toertocht
Tromp
oktober
6 oktober
zondag
08:30 tot
17:00
Najaarstocht Gein Willem III
Tromp

Openingstocht 24 april 

We beginnen op 24 april met de openingstocht van zo’n 20 km. Het is geen uitputtingsslag en zeker ook geschikt voor minder ervaren roeiers mits in een wherry. Ideaal om eens te snuffelen aan het toerroeien. Haven uit, sluis door, afslaan naar de Vuntus, doorsteken naar de Loosdrechtse Plassen, picknicken op een eiland en daarna weer terug naar Tromp. Je hebt dan wel alles meegemaakt van de smalle sloten tot de wijde plas en van het schutten in de sluis tot het bukken en slippen onder de bruggetjes.

 

Hemelvaarttocht 26 mei 

Deze tocht op 26 mei vereist met zijn 35 km al iets meer conditie. Liefhebbers kennen hem als de pannenkoekentocht maar omdat het pannenkoekenhuis in Vreeland is gesloten, doen we het nu met soep en broodjes bij de Strook aan de Vijfde Plas. Voordeel is dat je er veel makkelijker kan aanmeren en dat je amper hoeft te lopen. De tocht voert via het Hilversums Kanaal naar de Vecht, dan stroomop richting Loenen, doorsteken naar de Loosdrechtse Plassen en via de Drecht weer terug richting Tromp.

 

Prestatietocht 3 juli

De naam zegt het al. Een kuitenbijter voor de geoefende roeier die 52 km geen probleem vindt. Al te lang picknicken of uitrusten onderweg is er niet bij. Want op twee plaatsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal staan vrijwilligers te wachten om je te begeleiden bij de veilige oversteek tussen de doorstampende binnenvaartschepen door. Je bevaart dan wel bijna alle oude rivieren in de omgeving zoals de Vecht, de Angstel en het Gein. En daarmee heb je meteen de volgorde en de route te pakken. We steken het Amsterdam-Rijnkanaal over bij Nieuwersluis en de tweede keer bij Driemond. Pak de kaart er maar bij en schrijf je in.

 

Wijde Gat Concerttocht 10 september

Een muzikaal avondtochtje van pakweg 11 km op za 10 september. Door het Hilversums Kanaal en voorbij de Tweede Brug afslaan naar de Kortenhoefse Plas. Daar wordt op het water elk jaar het Wijde Gat Concert georganiseerd. Aanmeren, picknicken en twee uur lang genieten van de muziek. Jullie moeten voor een keer wel alles zelf regelen, dus tijdig je boot reserveren en zelf je picknick organiseren.

 

 Familie-BBR-Toertocht 11 september

Sinds een paar jaar een traditie aan het worden die vooral populair is door zijn gezelligheid. Want met een beetje goede wil zit je met bijna de hele vereniging op het water op 11 september. Terwijl de fanatieke BBR-deelnemers zich warmdraaien voor hun start in de middag, zijn de toerroeiers al vertrokken voor een tochtje van zo’n 12 km. Eitje zult u zeggen maar pas op. Want na een rondje over het Hilversums Kanaal, de Wijde Blik en weer terug naar de Tweede Brug begint het rond 15.00 uur pas echt. Eerst worden de BBR-roeiers en familieboten toegejuicht en uitgezwaaid bij hun start. Maar daarna moeten de toerroeiers zelf aan de bak en ook de snelste tijd tussen beide bruggen zien neer te zetten. Ben je daarna compleet leeggeroeid dan mag je je laven aan de borrel, de happen, de taarten en de sterke verhalen op het terras van de soos.

 

Sluitingstocht nog een raadsel 29 oktober

Daar kunnen we dus nog niet zo veel over zeggen behalve dat hij op 29 oktober wordt gevaren en zeer waarschijnlijk op het roeiwater van een naburige vereniging. Blijf opletten dus, u hoort nog van ons. En omdat we er dit jaar bijna geen genoeg van kunnen krijgen wordt er ook nog gewerkt aan de organisatie van een ouderwetse snerttocht. Genoemd naar die oerhollandse winterse soep voor alle duidelijkheid en te varen op de singels rond de Vesting Naarden. Gezien de ingrediënten van deze tocht moet het dan wel eerst koud en herfstig zijn. Exacte data en details volgen nog.  

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.