VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 

Instructie jeugd en junioren

george-volgboot

Wat biedt Tromp aan de jeugd van 10-13 jaar?

Het jeugdroeien bij Tromp is voor kinderen vanaf 10 jaar, maar wie heel graag wil, 9 jaar is én 1,40 meter, mag ook meedoen. Iedereen die kan zwemmen, kan bij ons komen leren roeien.

Veel kinderen vinden het leuk om in een boot te stappen en te merken hoe snel je er hard mee vooruit komt. Beginnen met roeien kan het hele jaar, of het nou zomer is of winter. Een proefles is ook mogelijk. De eerste lessen worden gegeven in een skiff - een smal bootje voor één persoon -, behalve als het echt te koud is, dan wordt er in een viermansboot gestart. En als je het een beetje onder de knie hebt, mag je ook met z'n tweeën in een dubbeltwee en met z'n vieren in een viermansboot. Roeien is hartstikke leuk, je leert het snel en je maakt binnen de kortste keren nieuwe vrienden.

Voor de jeugd is er op zaterdag les.

De jeugd leert roeien volgens het stappenplan van de roeibond. Enthousiaste vrijwilligers van Tromp helpen bij de roeilessen. We beginnen de lessen met het indelen van de boten en sluiten af met gezellig theedrinken in de soos, of als het mooi weer is natuurlijk buiten op het terras.  

Wie zelfstandig naar de Eerste Brug kan roeien, meestal na het behalen van het eerste jeugddiploma, mag ook op vrijdagmiddag om 17.00 uur komen roeien (half maart tot half oktober in de boot en half oktober-half maart op de ergometer).

In het jaar dat kinderen 14 worden, stromen ze door naar de junioren. Jeugd- en juniorenroeiers gaan redelijk snel aan wedstrijdjes meedoen. Voor jeugd en junioren is roeien een prestatiesport, waarin ze met voldoende aanleg en inzet zelfs kunnen doorstromen naar de nationale top.
Kinderen en jongeren leren roeien in een skiff, een smalle eenpersoonsboot of een C4-boot (gestuurde vierpersoonsboot). Er wordt geroeid in vaste groepjes, onder leiding van volwassenen en ervaren junioren.

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.