VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

BBR? Nooit van gehoord

Geplaatst op 30-08-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: BBR commissie

BBR… nooit van gehoord? Natuurlijk wel. 2700 meter van de tweede Brug tot de eerste Brug Roeien, een flitsende tijd neerzetten en je meten met je clubleden. Dat werkt natuurlijk alleen als zo veel mogelijk leden ook meedoen. Geen zin? De smoezen liggen voor het oprapen. Ik ben te jong, ik ben te oud, mannen roeien sowieso harder, ik heb geen ervaring, in een C-boot leg je het altijd af, ik houd de zondag liever vrij, ik vind het een inbreuk op mijn privacy, ik ben geen wedstrijdmens, ik mag niet van mijn partner of daarvoor mis ik de conditie.

Je eerste vijf smoezen worden al direct onderuit gehaald door de BBR-tijdcorrectie. Je genoteerde tijd wordt namelijk gecorrigeerd voor leeftijd, geslacht, boottype en ploegsamenstelling. Dat gebeurt met een objectief verrekeningsmodel. Daarna wordt je gecorrigeerde tijd ook nog eens aangepast aan de hand van je roei-ervaring. Deze ‘roeihandicap’ is niet afgeleid van internationale tijden en criteria, dus iets subjectiever van aard. Zo kan iedereen zich toch op een eerlijke manier met elkaar meten. Je hoeft dus geen ‘wedstrijdmens’ te zijn. Je kan op het kanaal worden ingehaald door een boot die na jou is gestart, en toch elke maand een paar plaatsen stijgen op de BBR-ladder. Is je conditie toevallig wat minder, dan zoek je een paar sterke roeimaten die je als ploeg mee omhoog sleuren in het klassement. Daar draait het om, je eigen plek in het BBR-klassement, je meten met clubleden én je eigen ontwikkeling volgen. En last but not least, het is gewoon erg leuk om te doen met z’n allen, van kruk tot crack.

Het kost je hooguit één keer per maand, twee uur van je ‘vrije’ zondag. Dus twee uurtjes minder uitslapen en je speelt weer quitte. Je hoeft niet eens elke maand mee te doen. En thuis kan je in je luie stoel met je laptop op schoot je tijden bekijken. “Hé schat, moet je zien, ik ben weer gestegen in het klassement”. Dat zijn toch voldoende argumenten om je partner te overtuigen dat je wel mee móet doen aan de BRR. En als die partner zelf wil meedoen, kan het ook. De eerste BBR van dit jaar op zondag 9 september is traditioneel een ‘Familie-BBR’. Stel een ploeg met familieleden samen (hoeven geen Tromp-leden te zijn) en kijk of het in de genen zit. Ploegen zonder familieverband zijn trouwens net zo welkom evenals beginners in C-boten, mits je S1 hebt. Voor meer info en inschrijven ga je naar de Tromp-site > Recreatie > BBR. De rest wijst zich vanzelf. BBR zondag 9 september 10.30 oproeien. Tot dan. NB Inschrijving sluit vrijdag 7 september 20.00 uur.

De BBR-commissie


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief