VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Biathlon: Roeien, fietsen of nietsen

Geplaatst op 25-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: toercommissie

Biathlon: Roeien, fietsen of nietsen

Wordt het roeien, fietsen of toch weer nietsen. Het antwoord ligt in handen van het kabinet. De roeibond doet een dringend beroep op onze bestuurders om de 1,5-meterregel voor buitenroeiers  boven de 27 los te laten. Immers, alleen dan kunnen we allemaal weer onbeperkt roeien in meermansboten. Ik wil de vrouwen hier zeker niet buitensluiten maar wie wil er nu in een ‘meermensboot’ roeien. Dat klinkt toch meer als een varende kliniek. Anderzijds, van samen roeien word je zeker meer mens.

Laten we voor het gemak even veronderstellen dat we voor eind juni wél weer gezamenlijk mogen roeien, dan hebben we het volgende voor u in petto. Een heuse biathlon, fietsen en roeien naar en langs de Vecht met een pannenkoekenstop in Vreeland. Droom nog even lekker met ons mee, want wie niet droomt, ziet geen toekomst. We zitten dus in een heerlijk juni-zonnetje bij Noord-Brabant met onze pannenkoek op het terras, op het gras of in de boot, al naar gelang de mogelijkheden en beperkingen van dat moment. De roeiers hebben dan al een dikke 17 km achter de kiezen en de fietsers ruim 24 km.

Luie Stoel

Na de picknick wordt er gewisseld. De fietsers kunnen hun pijnlijk zitvlak op de comfortabele houten roeibankjes neervlijen om de laatste pakweg 9 km naar huis te roeien over de Vecht, langs het Hemeltje en over het Hilversums Kanaal. De roeiers van het eerste stuk kunnen nog even lekker blijven hangen op het terras, want die zijn op de fiets natuurlijk veel sneller thuis. En wie alleen maar wil fietsen of alleen maar wil roeien, mag natuurlijk ook meedoen. En wie nu nog niet uit zijn luie stoel te krijgen is: bij terugkeer op Tromp wacht uiteraard een aangeklede borrel.

Het slot van deze droom is dus bekend. Nu nog even een flashback om de aanloop naar Vreeland in beeld te brengen. De roeiers zijn ’s morgens op tijd vertrokken om via de Raaisluis, de ’s Gravelandse Vaart en de Drecht naar de Loosdrechtse Plassen te varen. Via de Weersluis bereiken ze de Vecht en slingeren door naar Vreeland. De fietsers zijn ‘s morgens wat langer blijven koffieleuten om vervolgens via het Corversbos en het Spanderswoud door te steken naar ’s Graveland. Dan gaat het tussen de weilanden verder naar Ankeveen en vervolgens tussen de plassen door naar Nederhorst den Bergh. Bij Nigtevecht draait het lokale fietspontje de omzet van zijn leven, waarna het peloton verder koerst langs de Vecht naar Vreeland.

Bi, bah of Athlon

Klinkt toch als een topdag. Wanneer? Blok 27 juni maar vast in je agenda. Inschrijven? Nee dat kan helaas niet, want het is nog slechts een zoete zomerdroom. Maar zodra Den Haag groen licht geeft, zetten we de inschrijving open en gaat het door! Dus houd de website van Tromp in de gaten. En anders halen we de Bi, van bah en altijd maar binnen de covidlijntjes roeien, er gewoon af en wordt het een Athlon, ofwel een athletische fietstocht met een Bourgondische afsluiting. Dat begint toch al op een bescheiden lustrumfeestje te lijken.   

De Toercommissie   


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief