VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Coastal Rowing: geen boot, wel de smaak te pakken

Geplaatst op 14-08-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Heleen Boonstra

Dit jaar is de KNRB gestart met een competitie Coastal Rowing. Er zijn vijf competitiedagen, waarvan iedere deelnemende ploeg er een mag missen. Na een clinic in Muiden waren we enthousiast, maar het leek een beetje onmogelijk. We hebben op Tromp immers geen coastalboot?
De  tweede competitiedag was op 10 juni jl. in Loosdrecht. 
Bij het grondig bestuderen van de reglementen zagen we dat je je ook zonder boot kunt inschrijven. Ine Middag, Els Beem, Marianne Rutgers en Agnes Bom hebben de eerste stap gezet. Ze werden tweede in hun heat en dan heb je meteen punten voor het klassement. Dóór dus!

Afgelopen zaterdag 11 augustus was de derde competitiedag, dit keer in Medemblik.
Midden in de vakantie de bemanning rond krijgen viel nog niet mee, maar een ploeg mag uit zes roeiers bestaan en het is gelukt. Alita Dekker en Heleen Boonstra hebben meegeroeid en in Marjon Steenbeek vonden we een uitstekende stuur. Een keer oefenen in de Houtebeen op de Wijde Blik en dan gewoon gáán.

coastal-rowing

Zo’n coastal 4 is nog wel even wat anders dan onze C-line's, vooral voor de stuurvrouw is het aanpassen. Verder ben je alleen maar blij met het verschil, want met windkracht 4 op het IJsselmeer hadden we niet graag in de Houtebeen gezeten! Er waren veel golven en door het parcours met diverse boeien komt de wind steeds van een andere kant. Maar verder blijft het gewoon ‘roeien’ en dát kunnen we: we werden eerste!

We zijn niet meer te stoppen, we gáán ervoor. De boot die achter ons ligt bij de prijsuitreiking is de hoofdprijs van de hele competitie. Nu mochten we er alleen nog maar naast staan, maar we gaan ervoor knokken om hem mee naar Tromp te mogen nemen. Onze eerste coastalboot. Wij gaan ons stinkende best doen.

Ine Middag, Els Beem, Marianne Rutgers, Agnes Bom, Alita Dekker en Heleen Boonstra


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief