VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Crowdfunding documentaire Dutchess of the Sea

Geplaatst op 10-01-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: webredactie

PERSBERICHT

Documentairemakers roeiavontuur Dutchess of the Sea vragen om hulp. 

Op dit moment roeit het Nederlandse vrouwenteam Dutchess of the Sea over de Atlantische Oceaan, om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland en Plastic Soup Foundation. Arnhemse documentairemakers Sanne Kranenborg & Mayke Pels volgen het uitzonderlijke avontuur van dit team, bestaande uit vier inspirerende 50+ers. Om dit project af te maken zijn zij een crowdfunding gestart.  

Voor Sanne en Mayke begon hun project met een lang gekoesterde wens om samen een documentaire te maken. Na beiden ruim 5 jaar als creatief producent aan uiteenlopende producties te hebben gewerkt is het zo ver. 

Sanne: "Voor ons zijn deze vrouwen inspirerende voorbeelden: nieuwsgierig, vol zelfvertrouwen en liefde, elkaar ondersteunend en motiverend. Met deze documentaire willen wij andere vrouwen krachtige rolmodellen bieden, die laten zien dat je versterkt door elkaar je dromen kunt najagen."

De stoere aanpakker Désirée (53, Welsum), jeugdige enthousiasteling Bela (52, Tonden), bescheiden natuurliefhebber Remke (58, Deventer) en fanatieke ondernemer Astrid (54, Deventer) doen mee aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge: de zwaarste roeitocht ter wereld. Niet eerder deed aan deze wedstrijd een Nederlands vrouwenteam mee. 

Een paar weken voor vertrek interviewden de makers Bela, Remke, Astrid en Désirée over de enorme uitdaging en hun motivaties. Ook volgden ze hen bij de laatste voorbereidingen, zoals het inpakken van hun boot, de routeplanning en fysieke trainingen. 

Nu is de race van start. Aan boord zijn camera's mee, waarmee de vrouwen zelf opnames maken. De documentairemakers nemen het filmen weer over bij de aankomst in Antigua en willen elke roeister na terugkeer in Nederland opnieuw interviewen. 

Mayke: "Dutchess of the Sea wordt een documentaire over teamspirit, grenzen verleggen, krachten bundelen en de diepgewortelde drang om iets van het leven te maken. De vrouwen krijgen hiermee niet alleen een geweldige documentatie van hun reis, maar zo kunnen we hun verhaal ook met de wereld delen!"

In april 2021 wordt de documentaire uitgezonden door Omroep Gelderland en RTV Oost. Samen hebben zij het startbudget verstrekt, maar voor de afronding is een aanvulling nodig. Op de campagnepagina van Voordekunst lees je meer over dit project en kun je doneren. De documentairemakers zijn te volgen via Instagram en Facebook.


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief