VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Cursus coachend sturen

Geplaatst op 12-01-2022  -  Categorie: Algemeen

Cursus: Meer dan ‘gewoon’ sturen ofwel: coachend sturen in de vier en de acht.

Onlangs werd de vraag gesteld op een van de instructeursbijeenkomsten: ‘Hoe moet je mensen leren sturen?’ Een interessante vraag waarachter een duidelijke behoefte ligt. Bijgaand het aanbod voor een cursus van twee zoomsessies met tussendoor praktijkervaring, onder leiding van Jobke Middelkamp (wedstrijdroeister) en Saskia Teppema (commissaris opleiden). Gezien de huidige situatie kunnen we nu niet in vieren en achten roeien maar we gaan ervan uit dat dat binnen niet al te lange tijd weer mogelijk is.

Veiligheid

De stuur is de kapitein van het schip en volgens het BPR (Binnenvaartpolitiereglement) verantwoordelijk voor de veiligheid van de boot en de bemanning. En daar ben je ook  - wettelijk - op aanspreekbaar.

In deze cursus gaan we het hebben over wat nodig is voor: Goed zeemanschap. Onmisbaar is daarbij: Een goede voorbereiding.

Kwaliteit

Dit is een cursus tussen ‘gewoon’ sturen en coachen in. We noemen het coachend sturen. Als kapitein van de boot heb je een aantal kwaliteiten nodig om je functie goed te vervullen. Praktische kennis die je opdoet door je bewust te worden van wat je al weet, feedback te vragen en je rol serieus te nemen.

 Zo ziet de cursus eruit:

  1. Een zoomsessie op donderdag 27 januari van 19.30-21.00 uur
  2. Een periode van praktijk met zelfreflectie, feedback en opdrachten
  3. Een zoomsessie op dinsdag 22 maart (misschien live) van 19.30-21.00 uur

 Bestemd voor:

Iedereen (junioren, senioren, veteranen, wedstrijdjeugd, recreanten) die meer wil dan alleen aan de touwtjes trekken en wil weten hóe de ploeg beter en veilig te kunnen laten roeien, zodat iedereen blij en met voldoening uit de boot stapt. Bij ploegroeien leer je commando’s geven, aanleggen en afvaren. Je weet wat bak- en stuurboord is, je weet hoe je recht moet varen en je hebt controle over de boot. Dit heb je geleerd in de C4. Maar nu twijfel je soms aan je vaardigheid, wil je je kennis ophalen, stuur je in glad en misschien ook in de acht.

Aantal deelnemers: max. 20.

Wil je meer weten voor je inschrijft? Stuur een mail naar nedielpo.sirassimmoc.[antispam].@ctromp.nl

 

 

 

 


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.