VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Instructie Verantwoord Alcohol Gebruik

Geplaatst op 01-06-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Susanne Bergsma

Beste leden,


Iedereen die bij Tromp bardienst doet op een tijdstip dat er alcohol mag worden geschonken, dat wil zeggen tijdens het weekend vanaf 12.00 uur en op woensdagavond in het zomerschema, dienen in het kader van de Drank- en Horecawet in het bezit te zijn van een certificaat Instructie Verantwoord Alcohol gebruik (I.V.A.). Onlangs heeft de gemeente Hilversum bij Tromp een controle uitgevoerd en geconstateerd dat de aanwezige barvrijwilliger niet in het bezit was van een I.V.A.

Tromp heeft een formele waarschuwing gekregen en riskeert bij een volgende controle een boete (van € 1.020,-) danwel intrekking van de horecavergunning.

 

De Instructie Verantwoord Alcohol gebruik is een e-learning die door de NOC*NSF in samenwerking met een werkgroep van sportbonden is ontwikkeld. Het doel van de instructie is om barvrijwilligers kennis bij te brengen over het verantwoord schenken van alcohol en deze te toetsen door middel van een test. Wij verzoeken alle barvrijwilligers om het I.V.A. certificaat te behalen, via de website: http://www.nocnsf.nl/iva.

 

Vorige week heb ik het certificaat zelf behaald en ik kan uit eigen ervaring melden dat het ongeveer drie kwartier duurt om de informatie door te nemen, de (korte) filmpjes te bekijken en daarna de 20 vragen te beantwoorden. Na het juist beantwoorden van de vragen krijg je direct per e-mail een certificaat toegestuurd, dat je kunt e-mailen aan: eissimmocsoos.[antispam].@ctromp.nl. Wij verzamelen alle certificaten in een map die achter de bar staat, zodat bij een volgende controle kan worden vastgesteld dat de betreffende barvrijwilliger de instructie heeft gevolgd.

Als je over dit onderwerp meer informatie wil, stuur dan een e-mail aan siraterces.[antispam].@ctromp.nl.
We rekenen op jullie medewerking en bedanken jullie alvast voor de moeite!

Met vriendelijke groet,

Paul Arnold
secretaris roeivereniging Cornelis Tromp

 

Vaantje
 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief