VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Kandidaat-commissaris recreatieroeien stelt zich voor

Geplaatst op 06-11-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Johan Huizinga

57169275-063b-47f8-b229-69f387784ab4-1-201-a

Zodra je gepensioneerd bent en zichtbaar te veel tijd over hebt, word je onvermijdelijk gevraagd voor allerlei klusjes, bardiensten en commissies. En dat is echt niet vanwege je fantastische kwaliteiten, maar domweg omdat je na het roeien net even te lang blijft hangen op het terras. Valt meteen op en je bent de klos. U bent dus gewaarschuwd.

Zo verging het ook deze persoon. Hij ging pas roeien op latere leeftijd. Een dochter die fanatiek wedstrijdroeide bij Tromp gaf het roeibloed nog een extra prikkel. Instructie krijgen, instructie geven, roeiproeven halen en uiteindelijk jaren later ook B3, want wie wil er nu niet in een echte acht.

Inmiddels had ook het pensioen toegeslagen, dus net wat langer op het terras en ja hoor. Lid van de BBR-commissie, inmiddels verhuisd naar de toercommissie, af en toe een stukkie in TrompMagazine of op de site en nu commissaris recreatieroeien … als de leden het willen.

Ben ik daar geschikt voor? Geen idee. Ooit afgestudeerd in de geschiedenis, vervolgens een journalistieke loopbaan bij onder meer kranten, NOS en Wereldomroep en nu al drie jaar aan het trainen voor de Head die sindsdien nooit meer is doorgegaan. Hetzelfde lot trof mij bij de toercommissie. Ik was amper lid van die club of corona sloeg toe en de hele toerkalender kon in de prullenbak. Ziedaar mijn carrière, lijkt mij geen aanbeveling maar de leden beslissen.

Tot slot ben ik ook nog gewoon mens. Met andere woorden, ik woon al ruim dertig jaar in Hilversum, ben getrouwd, heb twee volwassen kinderen en in afwachting van kleinkinderen toch maar weer een hond. Zo kom je als pensionado toch weer op tijd je bed uit.

Johan Huizinga 


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.