VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Ongewenst gedrag

Geplaatst op 01-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: webredactie

Al wil je het niet bij een vereniging, het kán overal voorkomen: ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie, pesten en discriminatie. Ook in de sportwereld komt het helaas voor. Tromp heeft twee vertrouwenspersonen, Jetske Drijver en Godert van Voorst Vader bij wie de leden terecht kunnen. Zij kunnen in vertrouwen worden genomen en bieden hulp om het ongewenste gedrag te laten ophouden.

Godert is nieuw in deze functie en stelt zich graag voor:

In 1971 leerde ik roeien, toen ik in Leiden ging studeren. Na een jaar wedstrijdroeien, heb ik een aantal jaren meegedaan met het regioroeien.

In 1983 kwam ik in Hilversum wonen en vroeg een roeiclubje of ik de vierde man in het team wilde worden. Dit clubje, dat luistert naar de (geuzen-)naam ‘Muppets’ bestaat nog steeds. Iedere zondagochtend staan we rond half negen op de steiger.

Het gezamenlijk buiten sporten vind ik heel prettig. Het is uitdagend ervoor te zorgen dat we bij het roeien een eenheid kunnen vormen in de boot. Wat moeilijk is, want er is niet alleen lengteverschil in de boot, ook onze leeftijden (en dus kracht) lopen sterk uiteen. Het vraagt om concentratie, letten op de andere teamleden en rekening houden met de mogelijkheden en beperkingen van je roeimaten. De combinatie van samen fysiek bezig zijn, techniek en reageren op de elementen is voor mij de lol van het roeien. Ook na een halve eeuw.

Kortgeleden ben ik gestopt als huisarts. Een prachtig vak. Met de patiënten op zoek gaan naar wat er speelt en samen proberen tot oplossingen te komen boeide me al die (ruim 40) jaren. Naast de huisartsenpraktijk was ik 20 jaar docent bij de huisartsenopleiding. Behalve kennisoverdracht is ook de persoonlijke vorming van de aanstaande huisartsen cruciaal. Ik vind het leuk, leerzaam en inspirerend de aankomende huisartsen hierin te begeleiden.

Ik woon, samen met mijn vrouw, in Hilversum. Onze zoon, die ooit bij Tromp leerde roeien, woont samen met zijn partner en dochtertje in Nieuwegein.


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.