VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Roeien tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam

Geplaatst op 11-09-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Heleen Boonstra

De wereldhavendagen in Rotterdam zijn een groot spektakel met van alles en nog wat op en rond het water. Spuitende blusboten, een dans van sleepboten, helikopterreddingen op het water en: een coastal rowing race!

Roeien op de Maas met zijn stroming, golven en getij. De gladde roeiboten blijven veilig op een zij-arm, maar de coastal 4-en kunnen de rivier wel aan. Het is heftig, maar ook superleuk en spannend om in zo’n klein bootje onder de bruggen door te varen en de boeien te ronden dwars door dat enorm woelige water.

De competitie is inmiddels over de helft dus de kanshebbers kijken met een oplettend scheef oog naar elkaar. De strijd is fel en fanatiek, maar sportief.
Onze stuurvrouw wist ons direct na de start in de koppositie te krijgen en die eerste plek hebben we niet meer afgestaan. Wat de golven ook met de boot doen (soms komt de boeg echt helemaal uit het water!), bij elkaar blijven en geconcentreerd lange halen blijven maken. Blijven roeien dus!

Het is ons weer gelukt! Nog één race te gaan. De coastal skiff (de hoofdprijs) lonkt en lijkt al haast binnen handbereik. Niet overmoedig, maar wél vol vertrouwen in eigen kunnen én gretig gaan wij ons voorbereiden op de laatste race, 6 oktober in Amsterdam.

coastal-roeien-1


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief