VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Graffiti bij start verbouwing

Geplaatst op 18-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jan Brugman, penningmeester

5619f166-6eae-4861-9cae-e50195658365-1-201-a

Wat gebeurt er toch op Tromp? ‘Help mee met slopen en verbouwen’ staat er sinds kort op het gebouwtje van de afschrijfruimte. Maar wat betekent dat? Het lage pand wordt omgebouwd tot een mooie lichte ergometerruimte. In de algemene ledenvergadering van november is besloten om deze verbetering van de accommodatie met zoveel mogelijk zelfwerkzaamheid uit te voeren, om de kosten beperkt te houden. De verbouwing begint op 10 en 11 mei met sloopwerkzaamheden.

Het wegbreken van muren, plafonds, het oude stink-wc’tje en de houten buitenwand kan in eigen beheer en door de inzet van leden worden gedaan, als klusdienst.

Het bestuur van Tromp vindt het passend bij deze tijd om goede sportschool-faciliteiten te bieden en daarmee het roeien ook voor jongeren aantrekkelijker te maken. Het idee is om binnen de houten loods de niet-dragende muur in de oude bestuurskamer door te breken en de oude doucheruimtes te verwijderen. Er komen aan de voorkant openslaande deuren met veel glas.

Voor die openslaande deuren moet een professional worden ingeschakeld. Daarna zal de ruimte moeten worden opgeknapt: nieuwe gipsplafonds aanbrengen met daarachter isolatie, wat schilderwerk en nieuwe vloerbekleding. Dit zijn taken die door de inzet van klusdiensten kunnen worden uitgevoerd door Tromp-leden.

De ART-douche en het ART-toilet blijven intact. In de ruimte achter de bestuurskamer zijn spullen van de ART- en toercommissie opgeslagen, maar de ruimte is vies, donker en wordt niet bijzonder efficiënt gebruikt. De tuincommissie heeft onlangs haar materiaal al verhuisd naar het opgeknapte schuurtje.

Als een aparte ergometerruimte wordt gerealiseerd kan de sportruimte in het servicegebouw worden ingericht als krachthonk, waardoor ook hier veel meer ruimte ontstaat. Extra voordeel is dat er op twee plekken tegelijkertijd kan worden getraind.

Tijdens de najaars-alv op 16 november 2023 is voor deze verbouwing een budget vrijgemaakt en goedgekeurd. De opdracht voor het aanbrengen van de openslaande deuren is gegund aan Hagar Walstra van Beter Klussen. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting eind april zijn afgerond, waarna er opnieuw een beroep op onze leden wordt gedaan. Specifieke berichtgeving over de gevraagde klusdiensten is te lezen op de Verbouwingsmuurkrant, die wordt opgehangen aan het te verbouwen deel van de loods, en is te downloaden via deze link.


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.