VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Tromp Boat Races op volle sterkte

Geplaatst op 09-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: webredactie

De Tromp Boat Races (TBR) op het Hilversums Kanaal worden op zaterdag 15 en zondag 16 oktober weer op volle sterkte geroeid. Na de afgeslankte editie vorig jaar, waarbij er vanwege coronabeperkingen niet in viermansboten kon worden geroeid, verschijnen nu alle boottypes weer aan de start. Ook publiek is weer van harte welkom. De wedstrijd is door de KNRB (Koninklijke Nederlandse Roeibond) aangewezen als selectiemoment voor senioren en junioren. Dat betekent dat dit jaar vierhonderd skiffjes aan de start zullen verschijnen.

De Tromp Boat Races zijn tijdraces van 5250 meter. De roeiers varen eerst naar de start, die ligt langs de N201 ter hoogte van de Wijde Blik. De finish van de tijdrace is bij de ‘korte steiger’ van de roeivereniging. Omdat het coachpad vlak naast het kanaal op dit moment niet toegankelijk is, kunnen supporters en coaches nu alleen meefietsen aan de overkant van de weg. Daarom worden verkeersmaatregelen genomen en medegebruikers van het fietspad gewaarschuwd voor de fietsers van wie hun ogen vooral gericht zullen zijn op de verrichtingen op het water.

Om de wedstrijd op het terrein van de vereniging in goede banen te leiden worden de deelnemende roeiverenigingen die met hun botenwagens uit het hele land komen, verdeeld over twee botenterreinen. De logistiek blijft voor de vereniging een uitdaging, vooral om alle roeiers op tijd op het water te krijgen, zodat ze op tijd bij de start zijn. In totaal zorgen 120 vrijwilligers ervoor dat de wedstrijd op een sportieve en gezellige manier verloopt. Jeugd van Tromp helpt de roeiers met het dragen van de riemen naar het water en op het water is de waterpolitie van de partij.

De Hilversumse roeivereniging doet zelf met 28 ploegen mee aan de wedstrijd, waarbij het aantal junioren wel iets lager ligt dan andere jaren, omdat veel scholieren juist dat weekend hun werkweken in het buitenland hebben. En één van de Tromp-meisjes, Anniek van Beusekom, kan de TBR niet starten omdat ze is geselecteerd voor het WK Coastal Roeien dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. Met haar ploeggenoot Beer Florijn en coach Ronald Florijn roeit zij het WK in Wales.


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.