VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Tromp-jeugd succesvol op NK groot

Geplaatst op 30-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: webredactie

De Northwave regatta, het NK Groot, was afgelopen weekend weer een gevecht tegen de elementen. Op de Willem Alexanderbaan gaan met wind de golven behoorlijk hoog, wat het roeien lastig maakt. Het was een succesvol en leerzaam weekend voor de Tromp-junioren.

Tessa Schokking en Anniek van Beusekom haalden de A-finale, met hun roeimaatjes van De Amstel en Vada. In het sterke veld met meiden met WK-ambitie werden ze 4e en 5e. Marije Binnema en Marjolein Padt wonnen de B-finale.

De meiden roeiden ook in de acht, met Hemus en de Hunze en pakten toen met ruim 20 seconden voorsprong een mooie NK-titel.  
Een NK-titel was er ook voor Floor van Ommeren en Alva Lundmark (in een combinatie met Willem III) in een dubbelvier. In de dubbeltwee werden Floor en Alva tweede.

De eerstejaarsroeisters Fleur van den Broek en Joy Ruijmgaart startten zondag de A-finale in de dubbeltwee. Heel knap. De M18 (Anniek, Tessa, Marjolein en Marije) werden in de voorwedstrijd vierde en gingen daarmee naar de B-finale. De B-finale wonnen ze, met de vierde tijd overall.

Een aantal jongens roeide in de skiff. Met een overtuigende heat-overwinning voor Bas van Ommeren (J16) was er voor hem een mooie medaille. Pieter Kroeze en Storm Aalberts hebben goed geroeid in de skiff bij de J18, maar daar konden een paar tegenstanders wat makkelijker met het moeilijke water omgaan.

Voor de J18 dubbelvier ging de voorwedstrijd te hard, maar in de B-finale wonnen Thijs Jansen, Merijn Huysman, Youp Zielhuis en Daniël Breken met dertig seconden van hun tegenstanders.
Merijn en Thijs en Storm en Bas roeiden zaterdag nog in de dubbeltwee en kwamen in de C-finale. Merijn en Thijs waren door hun loting buiten de B-finale gevallen, maar hadden gezien hun tijd overall volgens de coaches in de B-finale thuisgehoord. 

De coaches en de roeiers mogen terugkijken op een succesvol weekend, qua prestaties en het trotseren van de elementen. Dat belooft wat voor de volgende wedstrijden. 

floor-alva acht-nk

joy-fleur bas

 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Tromp-bibliotheek

 TROMP-BIBLIOTHEEK alleen voor leden

Stukken voor de ALV, protocollen en reglementen, soos abc, veiligheidsplan en nog veel meer.