VAARVERBOD?

 

HRV Cornelis Tromp

 

VAARVERBOD?

 

 
 

Uitslagen Gent, Amstel Marathon, Hollandia, Oude IJssel Race, en AA Race

Geplaatst op 28-04-2018  -  Categorie: Algemeen

Op de jaarlijkse Spring Regatta in Gent op 15 en 16 april hebben Max Gompel en Lucas Hofman in hun eerste races als senioren goed van zich afgebeten. In een groot internationaal veld bereikten ze beide dagen de derde plek in het mannen onder 23 dubbeltweeveld.Lichte roeier Max behaalde zondagmorgen ook nog een zeer verdienstelijke vijfde plaats in het 28 deelnemers tellende zware mannen skiffveld.De jongens junioren hadden duidelijk nog wat moeite met de stress van een internationaal toernooi en kwamen in dubbelvier en dubbeltwee niet verder dan de tweede helft van het veld.

Amstel Marathon,15 april

De Amstelmarathon is verroeid op 15 april. Dit is een wedstrijd in C-boten en wherry’s over 50 kilometer via de Amsterdamse grachten naar de rivier de Amstel dan naar Nes aan de Amstel terug en bij Ouderkerk aan de Amstel richting Abcoude, daar draaien en weer terug. Je komt je tegenstander regelmatig tegen en vaart eerst door een mooi stukje Amsterdam. Dit vraagt wel stuurmanskunst: smalle grachten, drukte en rondvaartboten maken dit tot een uitdaging. Ook tijdens de rest van de wedstrijd dient iedereen stuurboordwal te houden vanwege de vele roeiploegen en pleziervaart op de Amstel. In 5 uur en 44 minuten wisten Jan Brugman, René Kroeze, Alexander Doderlein de Win, Ben Bouwman en Ronald Thomas tweede te worden in de heren C4*.

AA race 22 april

Deze wedstrijd over 4 km voor senioren en 2 km voor junioren wordt verroeid tussen Akersloot en Alkmaar. De wedstrijd heeft verder niets te maken met die andere club die dezelfde naam draagt. De jonge heren Merlijn van de Munt, Hidde Weistra, Diederik Brokkelkamp, Jochem Groeneveld en stuurvrouw Maaike van der Vegt hebben kans gezien in een baanrecord de heren club 4* te winnen. Hetzelfde hebben Tobias Bos en Kasper Vaessen gedaan in de H 2x. Eveneens een blik voor de j 18 4* met Moos van Dorp, Guus Klerks, Matthijs Jansma, Raymond Huisman en stuur Reinout Vlaardingerbroek. De mix 2x met aan boord Inge Nijhuis en Koen Elbers van de Alkmaarsche heeft eveneens een blik behaald. Wim ten Have wist in een combinatieploeg met heren van de Laak het heren 8 veld te winnen. In het DV 2x waren Lise Klausen en Inge Nijhuis de snelste en haalde Inge daarmee haar tweede blik deze dag. De meisjes 16 vier werd keurig tweede. Alle andere ploegen hebben eveneens voorin in het klassement gevaren.

 Oude IJssel Race 21 april

Meer dan vijftig enthousiaste roeiers waaronder 6 Trompers waagden zich zaterdag aan de twaalf kilometer lange race van Doesburg naar Doetinchem over de oude IJssel. De gecorrigeerde uitslagen zijn bepaald op leeftijd per categorie. Dit is vergelijkbaar met onze BBR-normeringen. Een tweede plaats was er voor Martijn Rom Colthoff in de H 1x , een elfde plaats voor Michiel Poulie. Bij de heren 2x was er een 1e plaats voor de Freddies te weten Fred Duin en Fred Wittkampf, in hetzelfde veld haalden Martin de Bruin en Ben Bouwman een 9e plaats.  

Hollandia 21 en 22 april

Op de wedstrijden van Hollandia die dit jaar in het teken stonden van de Nederlandse kampioenschappen kleine nummers zijn de volgende blikken getrokken. Winst was er voor Doortje Gompel en Anna Meijers in het nummer M 16 2x. Bij de M 16 1x wist Melati Frisart de E-finale te winnen. Bij de Jongens 18 4x zijn Jack Mulders, Douwe Rigters, Jorrit Heddema en Arthur Bleumers eerste geworden. Fleur van Olderen is 5e geworden in de B-finale van de M 16 1x. In de B-finale van de M 18 1x zaten Susan Temming en Elke Schokking, zij zijn respectievelijk 1e en 4e geworden. Ook de eerstejaars jongens 16 en meisjes 16 in gestuurde vieren hebben de A-finale gehaald en zijn 6e en 2e geworden en hebben daarmee hun debuut op de Bosbaan gemaakt en hun eerste 2 km races geroeid. Een zeer fraai resultaat is geboekt door oud-Trompster Veronique Meester door Nederlands kampioen te worden in de D 2- samen met Aletta Jorritsma, beiden uitkomend voor het Amsterdamse Nereus.  

Dank aan alle rijouders en bowachauffeurs: Peter Kroeze, Marco van Olderen, Wilfred Wielaard en Johan Huizinga.


 

HRV Cornelis Tromp

Vreelandseweg 56 | 1216 CH Hilversum
T: 035 6249433 | ofni.[antispam].@ctromp.nl

Rekeningnummer: NL80SNSB0942150988
KvK nummer: 40516433

© CTromp 2017

Media

TrompMagazines, Foto's en Video's

Bekijk media

 

Archief

Archief TrompMagazines en diversen

Bekijk archief