HRV Cornelis Tromp

VAARVERBOD?

Koninklijke Hollandbeker

Geplaatst op 06-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: webredactie

Afgelopen weekend waren de Koninklijke Holland Bekerwedstrijden op de Bosbaan. De wedstrijdgroep van Tromp deed in meerdere nummers mee in deze wedstrijden.

Op zaterdag behaalde Alva Lundmark met haar ploeggenoot van Naarden de A-finale in de M18 2-. In de finale werd de derde plaats bereikt, mede door het bekende baanvoordeel op de Bosbaan.

Coen Bleumers won overtuigend de voorwedstrijd in de J18 2x met zijn ploeggenoot Jonas Dorrestein van DDS. In de A-finale werden ze tweede.

Fleur van den Broek plaatste zich ook in de A-finale van de M18 2x met haar ploeggenote van Die Leythe. Daarin werden ze 6de. Ilva Boone werd 2de in de A-finale van DSB 1x na een prima race.

De zondag begon met drie voorwedstrijden van de J16 2x. De eerste werd gewonnen door de Tromp-ploeg met Myrddin van Vliet en Koen van de Veen. De ploegen met Hidde Oost en Tom McLay in de tweede voorwedstrijd en Boris Hendrix met  Boas Boelhouwer in de derde voorwedstrijd konden zich niet plaatsen voor de finale . Kort daarna was de M16 2x met Fien Gudde en Taetske van der Bij aan de beurt. Met een 5de plaats na een keurige race konden zij zich niet plaatsen voor de finale.

Coen Bleumers werd tweede in zijn voorwedstrijd in J18 skiff. Na net geen tijdsnelste tweede te zijn geworden werd hij in de B-finale geplaatst, waarin hij 6de werd.

Fleur van den Broek roeide op zondag in een gelegenheidsboot M18 4x samen met roeisters van Die Leythe en  Rijnland. Met Fleur op slag in deze combinatie werden ze na een onwennige start keurig 2de in dit veld.